Privat bild. Vasa Vind

Privat bild. Vasa Vind

Protester mot vindkraftsbygget i Åskälen

nyheter

2017-09-20 Vindkraftparken som skall byggas i Åskälen utanför Hammerdal har fått en överklagan från husägare i byarna kring bland annat norr om Häggenås. De anser att Länsstyrelsens beslut skall rivas upp.

Affärsnytt Norr fanns på plats när Landshövding Jöran Hägglund besökte Strömsund i förra veckan och fick information om hur arbetet inför uppbyggnad av vindkraftsparken utanför Hammerdal flyter på. En storsatsning på runt 3 miljarder kronor.

Men nu har boende i byarna nära vindkraftparken norr om Häggenås i Granbo, Näslägden och Torpet med omnejd gjort en skrivelse där man önskar att tillståndet som Länsstyrelsen beviljat för att bygga vindkraftparken rivs upp. För det första anser de att informationen kring projektet  inte varit tillräcklig. Meningen var att under augusti skulle det ske men så har det inte blivit och nu börjar bygget komma igång.

Nu på torsdag skall Länsstyrelsen och eventuellt Vasa Vind ge information om vindkratsbygget i Åskälen i Radio Jämtland. Det är Vasa Vind och den holländska pensionsförvaltaren APG som bygger en av Sveriges största och modernaste vindkraftparker.

 

 

affarsnyttnorr