Polisen i Strömsund jobbar förebyggande

nyheter

2018-01-5 Närpolischef Jimmy Evans och hans kollegor i Strömsund gör vad de kan för att tillmötesgå medborgarförslagen. Vara synlig i samhället, förhindra och förebygga brottsligheten. Däribland hålla efter den narkotika som florerar.

Jimmy Evans anser att folk har rätt att känna trygghet i samhället. Därför lägger de kraft på brottsförebyggande åtgärder.

-Vi lägger mera tid på att visa oss ute och det har nog lett till att vi bland annat upptäcker flera narkotikabrott än tidigare. Något som vi allt mera kommer i kontakt med. Jag kan nog säga att aldrig tidigare har vi stött på så mycket narkotika som senaste året, mer än dubbelt så mycket som tidigare, uppger Evans.

Här pratar vi om att Polisen jobbar strategiskt och brottsförebyggande. Narkotikan är en fara, framför allt för ungdomar, och bör därför hållas efter. Och då behöver samhället också poliser som finns ”hack i häl” på de som använder och säljer.

För något år sedan  var många villor och fritidshus utsatta för inbrott, har det minskat?

-Ja det ser så ut, åtminstone inbrott i fritidshus har minskat under 2017 men också inbrott i övrigt, säger Evans.

Här kan tilläggas att många ligor har åkt fast, flera av dem som gjorde inbrott i villor och förråd i Strömsund och byarna omkring. Senaste gripandet av ett antal personer var efter inbrottet i Tobaksaffären Strömsund för någon månad sedan, för att nämna något.

Kvinnan som blev överfallen och fick sin väska stulen, vart leder det?

-Det är ett mycket allvarligt brott som klassas som rån. Polisens förundersökningsledare Bengt Lövros arbetar med ärendet och lägger ner stora resurser för att lösa brottet. Den här sortens brott är inte vanligt förekommande i Strömsund men ett övergrepp är ett för mycket, uppger Jimmy Evans.

Vi på Affärsnytt Norr har sökt förundersökningsledaren men han fanns inte på plats. Vi tar nya tag efter helgen. Det här överfallet där en kvinna i 80-års åldern blev knuffad från sin spark och fråntagen handväskan är något vi skall följa upp. Kvinnan skadade sig inte fysiskt men känslomässigt kan det vara ett trauma.

Flera läsare har hört av sig och vill att vi återupptar den information som vi tidigare la ut om Polisens arbete i Strömsund. Det är ju av samhällsintresse och därför kommer vi att rapportera vidare med löfte av närpolischef Jimmy Evans, att hålla den dialogen framöver.

 

affarsnyttnorr