Arkivbild Be.

Arkivbild Be.

Polisen nystar i Stöldhärva – Sprängningen i Laxsjö blev ledtråd

nyheter

2019-01-15 I och med att en husrannsakan i ett hus i Laxsjö förra söndagen där två personer försökte öppna ett vapenskåp och allt exploderade kom Polisen en stöldhärva på spåren. Det drog Polisens ögon till sig och nu nystas stora delar av härvan upp.

Stölderna har eskalerat under tid, stulna snöskotrar och verktyg i stora mängder har försvunnit runt om i länet. Men nu har Polisen gjort stora framgångar och har hittat mycket av stöldgodset.

Lösningen på den stora stöldhärvan började klarna i och med att Polisen blev kallad till Laxsjö när ett vapenskåp exploderade. Därmed började Polisens arbete att nysta vidare och det har lett till att man är en god bit på väg att klara upp flera stölder av snöskotrar och verktyg.

Enligt utredningschef David Redin har man lagt stora resurser för att lösa stöldhärvan. Stöldgodset kommer inte enbart från Jämtlands län utan det rör sig om både Västernorrland och Västerbotten. Polisen gjorde under förra veckan flera husrannsakningar och hittade därmed gömmor med uppemot tusentalet gods. Skotrarna var isärplockade i delar och mängder av verktyg. Vid den senaste husrannsakan noterades ungefär 500 beslagspunkter.

De två män i Laxsjö, där en av dem kommer från Strömsund, greps på platsen och anhölls och förhördes. Därtill kom ytterligare en man in i bilden. Samtliga är i åldern 20-30 år. De tre är släppta men misstankarna kvarstår.

Polisen är nöjd över framgången och uppger att lösningen beror bland annat på allmänhetens uppgifter och att anmälan är gjord när ett inbrott skett. Det finns kanske flera som drabbats av stölderna, i så fall skall ni kontakta Polisen.

affarsnyttnorr