JH

Östersunds sjukhus – har inte resurser

nyheter

2019-01-8 En kvinna som har problem med andningen under sömn har i flera års tid använt en maskin som kallas CPAP. Utprovad på lungmottagningen vid Östersunds sjukhus och är ett måste för den som har behov. Det har varit återbesök med jämna mellanrum--- men NU.

Det råder brist på resurser vid Östersunds sjukhus. Vissa inplanerade operationer stryks (givetvis inte de som är livshotande) genom att övertala patienten om alla risker det innebär och styra över som ”icke nödvändigt! Operationen i det här fallet var inplanerat, men i sista stund blev det en helomvändning. Läkarens uttalande var bland annat: Det blir billigare för Landstinget om vi slopar operationen. Detta trots att det utgör ett handikapp för patienten.

Nu senast fick en annan patient med flerårigt bruk av CPAP, en form av hjälpmedel för att hålla andningen igång under sömn, meddelande från Lungmottagningen med följande lydelse:

”Vi har gått igenom våra väntelistor och ser att du har behandling med CPAP. Tyvärr har vi inte resurser att kalla dig för kontroll av behandlingen. Om du skulle uppleva några problem med behandlingen är du välkommen att höra av dig på telefon”.

Då är det dags igen att undra, vart e vi på väg?

Barbro Ericson

affarsnyttnorr