Nytt fiskekort förenklar sportfisket i kommunen

nyheter

2019-01-7 Det nya Vattudalskortet som lanserades vid årsskiftet gör det nu enklare att sportfiska i Strömsunds kommun. Kortet ger tillgång till 38 fiskevatten tack vare ett nytt samarbete mellan fem fiskevårdsområden

-Kortet har varit efterfrågat länge, säger Göran Espmark i BRÄ, Bonäs-Risnäs-Äspnäs SFF i ett pressmeddelande.

Vattudalskortet ger möjlighet till sportfiske i hela Ströms Vattudal samt i 37 kringliggande fiskevatten med ett enda fiskekort. Fiskeområdet omfattar cirka 1.300 kvadratkilometer och är ett samarbete mellan fiskvårdsområdena Täxan, Russfjärden, Öhn och Dragan samt Bonäset/Risnäs/Äspnäs samfällighetsförening. 

En gemensam karta

Sportfiskeområdet presenteras på en enda karta där 38 fiskevatten, vindskydd, båtramper, hyrbåtar, utedass med mera finns utmärkta. Fiskereglerna är enkla med endast fyra regler. Vattudalskortet administreras av BRÄ, Bonäs-Risnäs-Äspnäs SFF.

Ett gemensamt fiskekort för flera fiskevårdsområden är sedan länge efterfrågat, speciellt av besökare i kommunen. Vattudalskortet gör det betydligt enklare och roligare att sportfiska och underlättar för de som har begränsad kännedom om fisket i Strömsundsområdet, säger Göran Espmark.

Inga gränser

Den som köper ett Vattudalskort har ett stort antal fiskevatten att välja på och behöver inte hålla reda på gränserna för de enskilda fiskevårdsområdena, det gör det enklare för den som reser genom området. Vattudalskortet kan köpas för 1,3 eller 7 dygn och kommer att säljas via iFiske (app) samt hos Team Sportia och Sportringen, Turistinformationen i Strömsund och Lidsjöbergs lanthandel.

Separata fiskekort för de ingående fiskevårdsområdena säljs som förut.

Mer information
Göran Espmark, Bonäs-Risnäs-Äspnäs SFF, 070-662 17 12 eller goran.espmark@gmail.com

affarsnyttnorr