Gäddede arkivbild. Be

Gäddede arkivbild. Be

Nyöppnad ungdomsgård i Gäddede

nyheter

2018-11-14 I Gäddede har ideella krafter kört igång en ungdomsgård. En samlingsplats för barn och ungdomar från klass 4:e till 9:an. Nu är det fråga om en nystart, för det är flera år sedan det fanns en ungdomsgård på orten senast.

Det blir en liten mjukstart med öppethållandet av ungdomsgården i Gäddede. Till en början skall den hålla öppet var annan vecka, men med tiden kommer verksamheten att utökas. Om det finns intresse hos ortens ungdom, förstås. Ungdomsgården ligger i församlingshemmets lokaler och är öppen för barn och ungdomar från 4:e klass upp till 9:an.

 Gäddede Sportklubb, Svenska Kyrkan och Kommunen har ställt upp med resurser på olika sätt. Samlingsplatsen skall vara en trevlig och rolig miljö att samlas på. Här finns många olika dataspel och pingis att tillgå och så bjuds det på fika. Nu får ungdomarna möjlighet att träffas och göra något tillsammans i stället för att bara sitta hemma vid dator eller mobilen.
Ungdomssatsningen i Gäddede drivs ideellt och nu blir det en mjukstart fram till jul med öppettider var annan vecka. Därefter kommer man göra en utvärdering och se om satsningen går hem.

Ungdomsgården är öppen fram till jul:

Tisdag 13 november 18-21

Onsdag 28 november 18-21

Tisdag 11 december 18-21

affarsnyttnorr