Nu kommer skatteåterbäringen

nyheter

2018-04-4 Skatteverket har nu hanterat de digitala deklarationerna och det visar att 898 257 personer får sina skattepengar redan i april. Totalt betalas 6 850 753 528 kronor ut.

Av de 2,6 miljoner personer som hade skaffat en digital brevlåda den 28 mars kommer nästan 900 000 personer att få sina skattepengar redan 5-6 april.

De som får skattepengar i april är anslutna till en digital brevlåda, har godkänt deklarationen utan att göra ändringar senast den 28 mars och har anmält ett bankkonto till Skatteverket.

1,7 miljoner har valt att ansluta sig till en digital brevlåda trots att de inte får tillbaka pengar nu i april.

– Många har skaffat en digital brevlåda för att få pengar i april. Men även de som inte ska få tillbaka pengar gillar snabba besked samt att den digitala brevlådan är säkrare och smidigare, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

De som inte uppfyller kraven för att få skatteåterbäring i april kan få den i början av juni om de deklarerar digitalt via Skatteverkets app eller e-tjänst.

– Om uppgifter ska läggas till eller ändras, till exempel om en bostad eller värdepapper har sålts, är det enklast att använda e-tjänsten, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Sista dagen att deklarera är den 2 maj.

Skatteverket svarar för beskattning, folkbokföring, fastighetstaxering, bouppteckningar och utreder skattebrott samt är borgenär för statens fordringar. Verket utfärdar även id-kort. Skatteverkets vision är ett samhälle där alla vill göra rätt för sig. Webbplats: www.skatteverket.se
affarsnyttnorr