Dags att EOn tar fullt ansvar för alla strömavbrott

nyheter

2018-01-4 Dags att återkomma hur EOns kunder får lida på grund av alla återkommande strömavbrott. Nu är det på tiden att kunderna får en ekonomisk kompensation som är värt namnet. Nyårsdagen var strömlöst och nu är det åter dags.

Nu är det strömavbrott ute i ett antal byar i Strömsunds kommun igen. Norr om Järvsand – Siljeåsen – Ringvattnet med flera byar. Otaliga gånger har det varit  strömavbrott senaste året.

I dessa byar var det senast strömavbrott under hela nyårsdagen från klockan 8.20 till klockan 06.00 dagen efter. Nyårsfirandet blev naturligtvis halvdant i och med att strömmen var borta. Det förorsakade irritation och en hel del extra arbete. Men det skulle inte vara tillräckligt med nyårsdagen för nu rapporteras att det är strömlöst igen.

I ett meddelande till Affärsnytt Norr får vi uppgifterna. Nu ställer de drabbade hushållen hårdare krav på EOn.

-Nu är det hög tid att EOn ger oss drabbade kunder en vettig ekonomisk kompensation för alla elavbrott som har ökat med tiden. Den usla ersättning vi hittills kompenserats med är inte ens värt att nämnas, uppger en av de drabbade.

Som vi tidigare uppgett så har drabbade hushåll införskaffat egna elverk för att klara sig behjälpligt. Maten i kyl och frys håller inte temperaturen. Pelletskaminer lägger av liksom datorer.

EOn kan inte fortsätta skylla på åska när det är mitt i vintern. EOns informationsansvarig kan heller inte fortsätta hålla låg profil genom att uttrycka förståelse för folks utsatthet. EOn skall i stället ge en fullvärdig kompensation i pengar, fram tills det blir stabilitet i elnätet.

affarsnyttnorr