En av sökgrupperna under tisdag.

En av sökgrupperna under tisdag.

Närstående med i sökandet efter Lucas

nyheter

2018-09-18 Sökinsatsen är stor. Närstående, kompisar och föräldrarnas jobbarkompisar men också många frivilliga personer som känner att de bara måste göra vad som går för att hitta Lucas.

Enligt framkomna säkra uppgifter har Lucas senast setts springa neröver Verkstadsgatan i Strömsund och ner i riktning mot Rotnäset. Det var på fredag eftermiddag och trots förhör med närstående och kompisar har ingen sett honom.

Polis Johnny Jonsson

Polisen John Jonsson uppger att de har haft förhör med många personer som känner Lucas, men ingen har varken varit tillsammans med honom eller sett honom. Ingen kompisträff på fredag, med andra ord, utan han försvann spårlöst på fredag eftermiddag.

Under hela dagen kommer folk till ”uppsamlingsplatsen” i Folkets Hus för att delta i sökandet. Här får de information av ledare från Missing Peopel och därefter indelas man i grupper om 12-15 personer. Polisen, Hemvärnet, Fjällräddare och Missing Peopel finns på plats. Nu under tisdag söks hela samhället av, sträckan från Rotnäset och norröver på södra sidan landsvägen. Ja det är frivilliga som till och med har tagit ledigt från sitt arbete för att delta i sökandet. Den närmaste familjen är också med.

Mamman som givetvis är förtvivlad, säger,  skulle vi hitta honom här i sökområdet, ja då är han ju död. Å de klarar jag inte.

Hoppet  kanske ligger i att Lucas håller sig undan av egen vilja.

Polisen vädjar i första hand till ortsborna att kolla upp uthus och dylikt, samt höra av sig på 114 14 även om det inte direkt leder till någon lösning. Men det kan vara en pusselbit i det hela som kan vara ett steg framåt i utredningen. Men även allmänheten i övrigt kan ha sett eller hört något.

Text o bild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr