Gruppen Grenslåt. Arkivbild Be.

Gruppen Grenslåt. Arkivbild Be.

Musik i höstkväll – Ströms kyrka

nyheter

2018-09-5 Nu är det dags igen. Gruppen Grenslåt kommer att underhålla i Strömsunds Kyrka den 13 september. En grupp som drar storpublik och där de kör för fyllsatta hus. Här kan du få uppleva riktig musikunderhållning som får ditt hjärta att klappa.

Nu bjuder Svensk-Norsk gammeldansorkester på underhållning. En underhållning som inte kan beskrivas i ord utan måste upplevas på plats. När de senast var i Ströms kyrka kom publik från flertalet byar runt om, de som tidigare hört både fiolspelaren Lars-Håkan Eriksson och de norska spelmännen tog chansen att infinna sig, naturligtvis.

Lars-Håkan Eriksson är både duktig och flitig musiker.

Fiolspelare Lars-Håkan Eriksson från Norderåsen med gruppen Grenslåt har fått fin presentation på webben, där man bland annat kan läsa:

-”Lars-Håkan påminner en del om Yngve Petterssons, alias Ludgo Pelle och hans låtar. Det var också Lars-Håkans store förebild inom gammeldansen. Och gruppen Grenslåt spelstil väcker glada känslor hos åhörarna. Deras nyanserade samspel och kraft i de taktfasta gamla låtarna får oss att återigen påminnas om tiderna då traditionsmusiken hade sin högsäsong under hela 1970-talet i Sverige. Då inte att förglömma gäng som Ludgo Pelles och kvartetten Lindqvistarna”.

-”För ett par år sedan sammanstrålade fiolisten Lars Håkan Eriksson med dragspelaren Björnar Holand i Nordli. Efter en tid bildade de gruppen Grenslåt. Det råder inget tvivel om att Lars-Håkan trivs med sina norska musikbröder”.

Grenslåt–den nya musikförbrödningen i Norden, besöker nu Strömsund den 13 september.

”Där Grenslåt drar fram fylls lokalerna av förväntansfulla gäster som följt ryktesspridningen om att en bra gammeldansgrupp var på ingående. Och vid vissa tillfällen förstärks gruppen av Jämtlands egen dragspelskung, Folke Lindqvist”.

Förr i tiden var det otänkbart att besökare i kyrkan skulle ge sig till att applådera. Vilken skam och total avsaknad av vett!  Men nu är det andra tider, när publiken lyssnar till detta spelmansgäng då finns inga spärrar för att visa sitt gillande. Ja då tappar folk den gamla hederliga uppfostran. Då står folk upp ur bänkarna, stampar i golvet, applåder och visslar.

Ja lägg nu detta datum på minnet, den 13 september klockan 19.00. Då får du uppleva det där lilla extra, som gör dig glad ända in i själen och får ditt hjärta att klappa lite extra.

affarsnyttnorr