Mannen som knivskar person i Strömsund – släppt

nyheter

2017-11-14 Den man som satt häktad misstänkt för knivdådet utanför Restaurang Hörnet i Strömsund i september i fjol har släppts. Men han är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för dådet.

Enligt åklagaren och förundersökningsledaren Jenny Örn  beslut fattats att släppa den misstänkte mannen ur häktet. Anledningen till att han inte är häktad längre är en proportionalitets-bedömning

Det betyder inte att mannen är fri från misstankar. Han är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för dråpförsök. Det är den starkaste misstankegraden som finns.

Mannen häktades tidigare för att han ansågs kunna förstöra utredningsarbetet men han anses inte längre kunna göra de. Han släpps också ur häktet på grund av personliga skäl och nu befinner han sig på sjukhuset enligt uppgifter.

Åtal kan vara väckt någon gång innan jul, enligt Jenny Örn.

Det var i fjol höstas som ett bråk mellan flera personer uppstod utanför Restaurang Hörnet, efter restaurangens stängning, där en yngling gick emellan för att skingra skaran. Han blev då attackerad av en knivbeväpnad man som försvann från platsen och har hållit sig borta.

Men för någon vecka sedan togs han av polisen på Arlanda när han var på väg in i landet igen.

Den som blev knivskuren fördes till Östersunds sjukhus där han fick vård under några dygn.

 

affarsnyttnorr