Polis Björn Svanberg th informerar om fynden.

Polis Björn Svanberg th informerar om fynden.

Många frågetecken under sökinsatsen

nyheter

2018-09-19 Under sökinsatsen efter Lucas Löfström har man hittat både en sko, klädesplagg och ett kontantkort. Men enligt Polisen är det för tidigt att dra några närmare slutsatser om vem detta tillhör. Affärsnytt Norr återkommer efter ett möte inom Polisen nu på förmiddag.

Polis Björn Svanberg uppger nu på morgonen att sökinsatsen fortgår och man söker på bred front. Nu på förmiddagen kommer vi inom Polisen att ha ett möte och gå igenom både det som varit och vidare upplägg. Alla saker som hittats under sökandet undersöks givetvis.

Några personer har frågat om den båt som drivit in mot land i närheten av Ulriksfors kan ha något med den försvunne Lucas att göra. Men Björn Svanberg uppger att de har varit där och ingenting tyder på att någon har använt den.

När områden söks av med ett stort antal personer är det inte ovanligt att man hittar både kläder och andra saker som kan tillhöra vem som helst. Men som situationen är nu så tas alla fynd med för undersökning.

Affärsnytt Norr följer sökarbetet och återkommer.

Text: Barbro Ericson

Bild: Cathrine Blixth

 

Uppdaterat 11.50

Polis Jimmy Evans Strömsund informerar att Polisen har under förmiddagen gått igenom nattens sökning och upplägget inför dagen. Just nu finns inte mycket att tillföra, men folk hör av sig och vill lämna uppgifter. Hela Tingvallaområdet genomsöktes i går, alla öppna utrymmen, buskage och sopcontainers gick man igenom.

-Vi tar emot alla uppgifter och kontrollerar dem, vi söker och söker om för att vara säkra.  Området utökas under tid och vi fortsätter i oförminskad omfattning, uppger Evans.

Så fort Affärsnytt Norr får någon form av information återkommer vi.

Barbro Ericson

affarsnyttnorr