tn_bra-gång

Luciafirande i Ströms kyrka – fröjd för öga och öra

nyheter

2018-12-14 Luciafirandet i Ströms kyrka var en upplevelse som slår rekord i härlig underhållning i anslutning till den vackra lucian Alicia Ottosson med följe. Rotary var arrangör men själva luciaupplägget har Johanna Ehnberg ansvarat för i fyra år. En oförglömlig afton.

För Luciatåget i Strömsund började dagen redan strax efter sex på morron och fortsatte ända fram till kvällen. Vid 19-tiden kröntes lucia Alicia Ottosson i Ströms kyrka där hon fick motta luciasmycket av Helena Svanberg  (ordförande för Ridskolan) och ljuskronan tändes av Kurt Jonsson.

tn_DSC00715

tn_DSC00718

Tidigt på morronen var det besök hos flera av ortens företag och därefter affärer och banken, sjukhem och åldringsboende. Vid 19-tiden var det dags för luciatåget att skrida in i Ströms kyrka där de tillsammans med sånggruppen Joyvoice, Johanna Ehnberg och Malcolm Chambers gav en fantastisk föreställning.

tn_DSC00699

Bakom luciafirandet står Rotary, Kyrkan och Johanna Ehnberg som inledningsvis sjöng ”En stjärna lyser så klar”, tillsammans med Malcolm Chambers som också ackompanjerade på piano.  Och så har vi den fantastiska kören Joyvoice, en kör som Johanna under senaste året har lyckats samla och resultatet går inte att beskriva i ord. En helt makalöst duktig kör, som sjöng underbara låtar.

tn_solist

Så fanns ytterligare en duktig tjej på plats, som också gjorde succé i  församlingen, nämligen Elin Svanberg, sång.

Vad är Joyvoice: Joyvoice är Sveriges största körkoncept och deras popkörer är för ALLA. Körerna finns över hela landet och har idag närmare 250 körer med fler än 22.000 sångglada deltagare i alla åldrar. Att sjunga i Joyvoice ska handla om att få koppla bort vardagen för en stund och bara vara ”här och nu” i positiv energi och härligt sång-ös tillsammans med andra. Här sjunger man välkända hits i genrerna pop och rock. Och som sagt, nu har Johanna Ehnberg bildat denna fantastiska kör i Strömsund.

Rotary Strömsund fortsätter att hjälpa de utsatta i samhället. Kvällens insamling kommer att gå genom Rotarys hjälpfond som till jul kommer skall ge ett bidrag till de i Strömsund som har barn men med så dålig ekonomi att de inte kan ge familjen något extra, trots att det är julfirande.

Därför uppmanar vi alla som har möjlighet att skänka en slant till de utsatta barnfamiljerna genom att swischa pengar till:

nummer:  123 237 27 79 Rotarys hjälpfond.

Därmed avslutar vi luciafirandet i Strömsund för den här gången.

Se fler bilder från Luciafirandet i Ströms kyrka, Klicka på länken och klicka därefter på miniatyrbilderna för att se dem i full storlek.

Barbro Ericson

affarsnyttnorr