Kommundirektören Anneli Svensson hälsar nye skolchefen Lars Thorin varmt välkommen. Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

Kommundirektören Anneli Svensson hälsar nye skolchefen Lars Thorin varmt välkommen. Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

Lars Thorin ny skolchef i Strömsund

nyheter

2018-03-24 Lars Thorin är sedan 1 mars ny skolchef och chef för barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen. Han kommer närmast från ett rektorsuppdrag inom Jämtlands gymnasium.

Jag kliver in i ett spännande läge och ser fram emot mitt nya uppdrag, säger Lars Thorin i ett Pressmeddelande.

Lars Thorin är född i Göteborg men uppvuxen i Bräcke och är i grunden utbildad lärare och rektor. Under sin karriär har han arbetat mycket med utvecklingsfrågor, huvudsakligen inom utbildningsområdet. Stort fokus har legat på systematiskt kvalitetsarbete och pedagogiskt ledarskap i praktiken.

”Spännande utmaning”

Under sin tid som skolutvecklingsledare i Ånge kommun var han med och tog fram ett nytt arbetssätt för att uppnå resultatförbättringar i skolan, ett arbete som utmynnat i boken ”Hur svårt kan det vara?”. Lars Thorin kommer närmast från uppdraget som rektor inom Jämtlands gymnasium.

– Det känns väldigt spännande att nu få komma hit till Strömsund. Kommunen är i ett intressant utgångsläge då vi måste öka elevernas kunskapsresultat. Det är en av utmaningarna som gjorde mig intresserad av jobbet som förvaltningschef, säger Lars Thorin, som tillträdde tjänsten den 1 mars.

Erfarenhet av utvecklingsarbete

– Vi välkomnar Lars Thorin till Strömsunds kommun, och hoppas att han ska trivas hos oss! Det blir särskilt spännande att få ta del av Lars gedigna erfarenheter av utvecklingsarbete inom skolan, säger kommundirektören Anneli Svensson.

 

affarsnyttnorr