tn_DSC01244 (2)

Lägesrapport inför Flyktingloppet

nyheter

2018-03-23 Ja, snart är det dags för årets upplaga av Flyktingloppet. I år blir det målgång i Gäddede. Över 900 åkare är anmälda i skrivande stund men det kan bli 1000. Det uppger Bente Bruvoll i arrangörsstaben.

Nu på lördag och söndag är det dags för årets stora utmaning i skidspåret, Flyktingloppet. Den tuffa tävlingen med korta sträckan på lördag och på söndag är det start i Nordli och målgång i Gäddede.  I fjol fick arrangörerna lägga om banan, med start och mål i Norge, eftersom dåliga snöförhållanden gjorde det omöjligt att lägga målgången i Gäddede. Bente Bruvoll ger oss information:

-Ja, snart är det dags för årets upplaga av Flyktingloppet. I år blir det målgång i Gäddede. Vi har över 900 åkare och räknar med att det skall komma över 1000 åkare.

Bland eliten har vi Ditrik Tønseth, Even och Petter Northug, Astrid Øyre Slind  och Laila Kveli

Det är flest norrmän på anmälningslistan.  Flyktingloppet kolliderar med SM i Skellefteå som gör att vi tappar många svenska åkare

Gun och Gerd Eriksson kommer och åker sitt 50:e Flyktinglopp. Första damer som åker för 50:e året. De kommer att hålla tal på invigningen av Flyktingloppet på fredag klockan 19.30 i Nordli. Utlottning av fina priser bland alla som kommer på invigningen.

I år har vi satt upp ett jubileumspris i Flyktingloppet 2018-2020. Vi lottar 10 deltagare varje år som fullföljer Flyktingloppet. Efter 2020 har vi 30 deltagare, av dessa lottar vi ut en vinnare som får en polaris snöskoter till ett värde av 100 000 kr. (Flyktingloppet blir 70 år i 2020).

Snöförhållanden är bra och vi har fina spår. Det går att anmäla sig senast en timma innan start, uppger Bente Bruvoll.

Anmälan: www.flyktingloppet.com

affarsnyttnorr