Kvinna knuffad och bestulen på handväska

nyheter

2017-12-25 Vid 18.30 på lördag kväll har en 80-årig kvinna blivit bestulen av sin handväska. Hon hade varit och handlat och med spark var hon på väg hem är en yngling knuffade till henne och tog hennes handväska. Händelsen utspelades i Strömsund.

Polisen vädjar till allmänheten att höra av sig om de sett eller hört något som kan till att gripna den skyldige. tipstelefon 114 14. Personen i fråga ryckte handväskan av den ensamma 80-åriga kvinnan sedan hoppade han in i en mörk bil och försvann från platsen.
– Det är ett riktigt fult brott som vi gärna vill klara upp så fort som möjligt, säger RLC-befäl Börje Öhman.

Händelsen inträffade vid 18.30-tiden på lördag kväll i  korsningen Amaliagatan och Gärdinsvägen i Strömsund. Kvinnan hade varit på affären och handlat och på väg hem med spark blir hon knuffad från sparken av en ung man som plötsligt dök upp. Mannen tar handväskan och springer iväg till en bil och försvinner.

Kvinnan fick inga fysiska skador men hon blev väldigt chockad enligt uppgift från RLC. Trots intensiva spaningar har de inte lyckats lokalisera någon gärningsman.

-Jag tror att det är en lokal förmåga. Vi vill gärna ha tips från någon som sett något, säger RLC-befäl Börje Öhman vid polisen.

Mannen beskrivs vara i 20-årsåldern, cirka 175-180 centimeter lång och klädd i mörka kläder.

– Jag tror han uppehållit sig i området under kvällen. Det finns en chans att någon sett honom. Om någon har uppgifter om brotten ska man ringa vår tipstelefon 114 14, säger Börje Öhman

affarsnyttnorr