Lagbok

Kvinna döms till fängelse för misshandel

nyheter

2018-02-15 Det blev sex månaders fängelse för den kvinna från Strömsunds kommun som misshandlade en man med ett basebollträ så han förlorade medvetandet. Däremot dömer inte Tingsrätten kvinnan för de el-stötar hon tilldelade mannen. Där finns inga bevis.

Kvinnan som är  i 40-årsåldern döms till fängelse i sex månader för att ha slagit en man i huvudet med basebollträ. Dessutom har hon gett honom el-stötar så han tappade medvetandet och vaknade upp först på sjukhuset. De båda känner varandra sedan tidigare.

Upprinnelsen skall vara att mannens hustru kvällen innan hade berättat för den dömda kvinnan att paret hade bråkat och hon var upprörd och ledsen. Enlig uppgifter skall den dömda kvinnan ha begett sig till parets hem för att diskutera om bråket som ägde rum kvällen innan. Det skall ha blivit en hård ordväxling och mannen tyckte att hon inte skulle lägga sig i deras angelägenheter.
Kvinnan uppger att han hade motat henne ur rummet vilket ledde till att hon försökte försvar sig. Att hon hade stött till mannen som ramlade mot ett bord och därmed slog huvudet. Mannens fru var inte inne i samma rum men hörde att kvinnan var där och när hon tittade in såg hon hur kvinnan gav mannen el-stötar med ett elchockvapen. I nästa ögonblick utdelar hon slag mot mannens huvud med ett basebollträ och han börjar blöda.

Kvinnan hävdar sin oskuld. Tingsrätten finner det inte bevisat att hon tilldelat mannen elstötar. Däremot finns bevis för att kvinnan hade med sig basebollträ in i huset.

Tingsrätten dömer den 40-åriga kvinnan för misshandel till sex månaders fängelse och hon skall  dessutom betala skadestånd till mannen på 11 000 kronor.

affarsnyttnorr