Arkivbild. En av träffarna i Strömsund med Svensk -Norsk delegation.

Arkivbild. En av träffarna i Strömsund med Svensk -Norsk delegation.

Kriminella får det allt svårare

nyheter

2018-07-29 Det kommer att bli svårare att vara kriminell framöver, framhåller kommunalråd Göran Bergström i och med att det bilaterala avtalet om gränsöverskridande samarbete undertecknats.

För några år sedan när Göran Bergström var närpolischef i Strömsund smidde han planer på att göra samhället säkrare genom ett gränsöverskridande samarbete inom Polisen. Som exempel, att den norska polisen i Tröndjelag som finns ett stenkast från Frostviken skulle kunna larmas vid behov, när inte den egna polisen fanns att tillgå inom rimligt avstånd. När Polisen kunde finnas närmast i Östersund var det orimligt att invänta den vid brådskande ärenden så långt upp i kommunen.

Allt förarbete började i ett sammanträdesrum på Folkets Hus i Strömsund.

Göran Bergström, Justitieminister Morgan Johansson och Norges Justitieminister Tor Mikkel Wara. Bild privat.

Nu är avtalet påskrivet! Vinnarna är alla medborgare som bor runt omkring våra gränser. Dom stora förlorarna är alla kriminella ligor, bovar och banditer som åker runt omkring i Norden och håller på med brottslig verksamhet. De kommer att bli svårare att vara kriminell framöver, uppger Göran Bergström. På bild tillsammans med Justitieminister Morgan Johansson och Norges Justitieminister Tor Mikkel Wara.

affarsnyttnorr