Per Magnus på Attacus fick en pratstund med Karin Wöjer

Per Magnus på Attacus fick en pratstund med Karin Wöjer

Kom hem – vi börjar om igen

nyheter

2018-02-19 Ingen rubrik passar väl bättre än denna: Kom hem - Vi börjar om igen. En av de som kommunledningen och företagarna mötte på mässan i Stockholm var Jenny Saltin med rötter i Strömsund. Hennes uttalande var: "Man blir ju nästan sugen på att komma hem igen.

Företrädare för Strömsunds kommun och kommunens tunga företagare representerade när de besökte Stockholm och inbjudna gäster till en hemvändarmässa. Ett 40-tal hade hörsammat inbjudan och dök upp för att se hur Strömsund har utvecklats och kanske var en plats att återvända till. Många deltog på ett och annat sätt.

Privata bilder.

Patriks Combo var ett av dragplåstren.Patriks Combo var ett av dragplåstren.

Nyligen genomförde hemvändar-projektet Heja Strömsund en hemvändarmässa i Stockholm. Totalt kom ca: 40 inbjudna besökare, och alla imponerades av företagen och kommunen som ställde ut och som dessutom hade med sig flera konkreta jobb-erbjudanden.

– Jag är positivt överraskad av det drag som verkar vara på kommunens företag och Strömsunds kommun själva. Man blir ju nästan sugen på att komma ”hem” igen sade Jenny Saltin, en av de inbjudna och Strömsundsbördiga besökarna som numera bor och jobbar i Stockholm.

Kommunalråd Göran Bergström hälsade välkommen med öppna armar. Kommunalråd Göran Bergström välkomnar med öppna armar.

Kommundirektör Annelie Svensson fångade en intresserad man.Kommundirektör Annelie Svensson kan ha fått napp! Är intresserad av Strömsund.

tn_per lundin

Per Lundin SCF Betongelement var en av de ”tunga” aktörerna.

tn_Mikael

Mikael Persson från Encon hade en hel del att presentera. Här tillsammans med Björn Amcoff och Christer Blomgren.

Kommunen och de deltagande företagen, engcon, Attacus, SCF och Gelab hade med sig ett brett spektrum av konkreta jobberbjudanden.

– Att erbjuda attraktiva arbeten är ett av våra absolut viktigaste uppdrag menar Mikael Persson, personalchef på verkstadskoncernen engcon som har fabrik, utveckling och huvudkontor i Strömsund.

Mikael Persson är en av initiativtagarna till Heja Strömsund och han menar att den tidigare bristen på arbete är en av huvudorsakerna till den utflyttning som präglat kommunen de senare decennierna och nu gäller det att visa att det finns bra arbeten att få i Strömsund.

– Jag är nöjd med vår första mässa, vi träffade flera intressanta personer och detta ska vi definitivt fortsätta med säger Pär-Magnus Olofsson, VD på Attacus Trähus i Hammerdal.

Hemvändarmässan genomfördes på ”Jämtlands Ambassad” vilken restaurang Engelen kommit att kallas då det är ett välbesökt ställe av Jämtlänningar som numera lever i ”exil”
För att förstärka den Jämtländska känslan underhöll dessutom Patriks Combo under kvällen och som extra krydda fick även besökarna lyssna på en av Bellmans epistlar framförd av Björn Amcoff, tillträdande VD på SUAB, Strömsunds Utvecklingsbolag.

– Kvällen överträffade mina förväntningar och arbetsgruppen för Heja Strömsund tittar redan på ett datum för en uppföljning av detta säger Göran Bergström, kommunalråd (S)

Arbetsgruppen för Heja Strömsund hänvisar alla intresserade att titta in på hemsidan hejastromsund.se för mer info om företagen som söker arbetskraft och för info om vad händer i stort inom kommunen.

– Det är drag i Strömsunds kommun nu menar Göran Bergström och pekar på allt positivt som händer där med bra tillgång på arbeten och företag som går bra.

affarsnyttnorr