Kan terroristerna vid en fällande dom utvisas

nyheter

2019-02-12 I det omfattande målet mot misstänkta terrorister där en man bott i Strömsund motsätter sig Migrationsverket utvisning av uzbekerna. Något som Tingsrätten kan bortse från.

Rättegången mot de terrormisstänkta männen från Uzbekistan har varit en gedigen utredning och nu har en sammanfattning kunnat lämnas.

David Idrisson ”strömsundsbon”, Bakthiyor Umarov och Atabek Abdullaev som åklagaren kommit fram till ska ha förberett ett storskaligt terrordåd anser att straffet skall vara 10-12 års fängelse. Samt utvisning. Men Migrationsverket motsätter sig utvisning, något som åklagaren anser att Tingsrätten kan bortse från.

Det framgår att terrordådet i Istanbul på nyårsafton 2016/17 som utfördes av terroristen Abdulkadir Masharipov, var en nära bekant till Bakthiyor Umarov och han ska ha flytt till Sverige två dagar efter attentatet.

Vid attentatet mot nattklubben dödades 39 personer och ett 70-tal skadades.

Nu inväntas domen för de terrormisstänkta i Sverige och om de döms vilket straff kommer de att få. Kan det bli 10-12 års fängelse och utvisning som åklagaren anser eller kan Migrationsverket stoppa utvisningen.

affarsnyttnorr