Bild från Internet.

Bild från Internet.

Kan inte stoppa tiggeri

nyheter

2017-10-23 Länsstyrelsen i Skåne har slagit fast att beslutet att stoppa tiggeri i Vellinge kommun strider mot en grundläggande förutsättning i ordningslagen. Därmed upphävs kommunens beslut, säger Ola Melin på Länsstyrelsen i Skåne i ett pressmeddelande.

För en dryg månad sedan beslutade Vellinge kommun att införa ett lokalt tiggeriförbud. Förslaget lades fram av Moderaterna och fick stöd av Liberalerna och Sverigedemokraterna. Nu har länsstyrelsen i Skåne avgjort frågan. Resultatet blir att tiggeriförbudet upphävs, rapporterar Sydsvenskan och hänvisar till ett pressmeddelande.  Anledningen är att det inte är förenligt med lagen som reglerar lokala ordningsstadgar.

Efter att Vellinge kommun tagit beslut om att förbjuda tiggeri var det flera kommuner som hakade på och ansåg att det var ett bra beslut. Andra tyckte det var ett förödande beslut för personer som har det svårt att överleva. Men nu har Länsstyrelsen i Skåne sagt sitt och upphäver kommunens beslut. Samma kommer med all säkerhet att inträffa om andra kommuner försöker stoppa tiggeriet.

affarsnyttnorr