Privat bildarkiv.

Privat bildarkiv.

Kan bli en ny skola i Gäddede

nyheter

2018-03-1 Att bygga en ny skola i Gäddede kommer att kosta klöver. Inte under 50 miljoner har man kommit fram till. Ja än finns många ouppklarade frågor. Kommunstyrelsen går vidare med planerna, efter tisdagens möte.

Än finns inga klara besked om och när den nya skolan i Gäddede skall byggas.  I tisdags informerades kommunstyrelsen i Strömsund om skolan och var man står idag med byggprojektet. Lars Melander som är byggprojektledare på kommunen uppger att under den senaste månaden har inte mycket skett och inget alternativ kring byggandet ser ut att vara bättre än det andra.

Kommunstyrelsen arbetsutskott har tidigare gett ett beslut om att gå vidare för en nybyggnad. Kommundirektören har nu fått uppdraget att förbereda ett underlag som skall ligga till grund för kommande beslut.

Susanne Hansson kommunalråd uppger att det fortfarande finns många frågetecken innan det finns tillräckligt med underlag för att ta ställning om det skall bli en ombyggnad eller nybyggnad. Kostnadsfrågan är en sak som ligger till grund och en nybyggnad kommer att ligga runt 50 miljoner kronor. Men en ombyggnad kommer också att kosta stora pengar, så det återstår att få fram det mest kostnadseffektiva förslaget.

Man får också ta in i beräkningarna att kulle det bli aktuellt med en ombyggnad så medför det en extra kostnad på cirka åtta miljoner kronor för då behövs en annan lokal under ombyggnadstiden.

affarsnyttnorr