Här ser man på filmen om Storjägaren från Täxan och samlar samtidigt in pengar till fonden Williams syndrom.

Här ser man på filmen om Storjägaren från Täxan och samlar samtidigt in pengar till fonden Williams syndrom.

Jaktlag skänker pengar till fonden Williams syndrom

nyheter

2018-09-8 Nu har Ringvattnets jaktlag samt bybor fått se filmen om Storjägaren från Täxan. En film som handlar om Jens Eriksson som föddes med Williams syndrom. Besökarna på Valhall som var ett 50-tal betalade 20 kronor vardera som skänks till fonden Williams syndrom. Dessutom 1.000 kronor från jaktkassan.

Fotot ägs av Interjakt.Foto: Interjakt

Vi har tidigare skrivit om inspelning av dokumentärfilmen som handlar om Jens Eriksson från Täxan, närmare bestämt ”Storjägaren från Täxan”. Det är Interjakt Group Scandinavia som står bakom filmen där de vill visa att det går att vara en inbiten jägare trots Williams syndrom. Nu har samtliga avsnitt sammanförts och nu visas filmen i sin helhet.

Vilket ledde till att jaktledaren Roland Svensson ville visa filmen men också få in några kronor att skänka till fonden för Williams syndrom. Han säger:

-Det är viktigt att synliggöra möjligheten att det går att vara jägare även om det finns ett handikapp. Att vi skänker en slant till fonden känns också rätt.

När jaktlaget och ett antal bybor infann sig så blev det ett 50-tal personer som kunde följa Jens stora äventyr på sin jaktresa till Canada. Hur han förberedde sig under lång tid och hur han fick uppleva jaktlyckan där borta på andra sidan Atlanten.

Jens är en inbiten jägare som har Williams syndrom men det hindrar inte honom från att vara med om det stora äventyret. Tack vare sponsorer, föräldrar och storebror så ledde Jens största önskan till verklighet.

Interjakt lanserar jaktfilmen med ny vinkel om jägare med Williams syndrom som är en genetisk sjukdom. Den leder ofta till vissa missbildningar av hjärtat och de stora blodkärlen samt en intellektuell funktionsnedsättning med en karaktäristisk och ojämn utvecklingsprofil.

I filmserien får vi följa Jens och hans familj, som berättar om hans uppväxt och hur jakten har speglat stora delar av hans liv. Men framför allt får vi följa Jens i hans jakt på att förverkliga sin största dröm. En jakt som bland annat tar honom till andra sidan Atlanten. Jonas Ås, koncernchef för Interjakt, är stolt över att kunna göra jaktfilm med en ny vinkel:

– Resan med Jens har varit helt fantastisk, vi får verkligen följa en person som tack vare sin målmedvetenhet går emot alla odds. Jag är övertygad om att hans personlighet kommer att charma hela den svenska jägarkåren och passa både jägare som icke-jägare, säger han.

 

 

 

affarsnyttnorr