Bild från kassodlingen Postviken.

Bild från kassodlingen Postviken.

Inget sabotage när 12 ton fisk rymde ur kasse

nyheter

2018-05-24 I går skrev vi om den stora mängd fisk som kommit ur en kasse vid Postviken i Ströms Vattudal. Nu har det framkommit att en stock hade fastnat i kassen som rivits sönder.

Vid ett tidigare tillfälle när tusentalet fiskar rymde ur en fiskkasse var det rent sabotage av någon eller några som skurit sönder nätet. Men nu har ägaren, Vattudalens Fisk AB, meddelat att det är en stock som hakat fast i kassen och när vårfloden kom så rycktes nätet sönder. Nu när man vet orsaken så kommer företaget att förebygga den här sortens olycka. Till exempel kommer kassarna att vara grundare.

Nu hörs folk vallfärda till Ströms Vattudal och området där de regnbågen finns. De väger omkring 2,5 kilo och det fullkomligt kokar i sjön när 12.400 kilo fisk har rymt. Det innebär närmare 5.000 regnbågar.

Affärsnytt Norr har fått information från personer, som stannat till vid rastplatser intill Vattudalen, att det ser mer än för jäkligt ut. Folk drar upp fisk och går i land för att göra upp den och då använder de både bord och bänkar som skall användas för något helt annat. Dessutom är det fullt med lämnade fiskrester runt omkring.

Båtekipage fullkomligt öser in fisk och det är enkelt att förstå när tusentalet fisk hamnat i sjön. De hugger på allt som kommer i vattnet. Nu är förhoppningen att så många fiskar som möjligt kan fångas så inte den inhemska  tar skada. Det är ju det man befarar enligt Fiskejournalen där man säger att utsläppet i Ströms Vattudal ”är en stor katastrof”.

 

affarsnyttnorr