Polis Johnny Jonsson vill se flera poliser till glesbygd. Informerar om utbildning och vad det innebär att vara polis. Plats polisstationen.

Polis Johnny Jonsson vill se flera poliser till glesbygd. Informerar om utbildning och vad det innebär att vara polis. Plats polisstationen.

Information i Strömsund om Polisyrket

nyheter

2018-11-14 På torsdag kväll den 15 november mellan klockan 18.00 - 19.30 kommer Polisen att informera intresserade om polisyrket och utbildningen som är på 2,5 år. Idag är glesbygden med Strömsund inräknat i behov av poliser. Du som är intresserad, ta nu chansen att få information och ventilera dina frågor, på Polisstationen i Strömsund.

Poliserna Johnny Jonsson och Jimmy Evans uppger att det måste till flera poliser. Inte minst i glesbygd. Därför kommer de att presentera yrket och hur utbildningen är upplagd. En information för intresserad allmänhet på Polisstationen i Strömsund mellan klockan 18.00 till 19.30 nu på torsdag den 15 november.

Då är allmänheten välkomna och lyssna till vad det innebär att vara polis. Vilken utbildning som krävs och inträdeskrav. Utbildningen på polishögskolan är 2,5 år och då varvas teori med praktik. Sista halvåret är helt igenom aspirantutbildning. Nu finns också möjlighet för distansutbildning.

Den sista november är slutdatum att skicka in ansökan inför kursstat hösten 2019.  Därför passar det utmärkt att du som är intresserad kommer till informationsträffen så du får svar på dina funderingar, att bli polis.

Glesbygden, med Strömsunds kommun inräknat, ropar man efter fler poliser. Ett yrke som är ypperligt för den som vill jobba och bo i glesbygd.

Polisyrket är ett intressant och givande arbete uppger  Johnny Jonsson och Jimmy Evans vid polisen i Strömsund, som hälsar välkommen till informationsträff på polisstationen.

”Att det skall utbildas flera poliser är politierna överens om, oavsett parti”.

 

 

 

affarsnyttnorr