Privat arkivbild. Bred uppslutning vid tidigare träff om Folkets Hus framtid. 
Foto: Anna-Lena Jonsson

Privat arkivbild. Bred uppslutning vid tidigare träff om Folkets Hus framtid. Foto: Anna-Lena Jonsson

Hotingborna skall rädda konkursade Folkets Hus

nyheter

2019-03-13 Vilken uppslutning och vilket engagemang! Nästan 150 Hotingbor samlades i matsalen på skolan igår kväll för att diskutera framtiden för Folkets Hus i Hoting, berättar ICA-handlaren Anna-Lena Jonsson som är en av initiativtagarna för att rädda Folkets Hus.

I går kväll tisdag, samlades Hotingborna för att gemensamt komma fram till en lösning att låta konkursade Folkets Hus återuppstå igen. Huset skall inte säljas för att därefter stå utan verksamhet. Det är man överens om. Anna-Lena Jonsson berättar om arbetet inför kvällens upplägg och att hon är mycket nöjd:LA

elev

När konkursen för Folkets hus föreningen var ett faktum i februari så bildades en liten arbetsgrupp bestående av 4 företagare, 2 representanter från föreningslivet samt skolans rektor. Första steget efter det blev att bjuda in Hotings alla föreningar för att känna av intresset kring att hitta en lösning för att behålla Folkets hus som en naturlig samlingsplats i byn.

På det mötet blev förståelsen och insikten än tydligare att det finns en genuin vilja och drivkraft till att behålla Folkets hus som en samlingslokal där vi kan träffas. På det mötet bestämdes att nästa steg blir att bjuda in allmänheten till ett diskussionsmöte den 12 mars.

Förståelsen och insikten ökade ytterligare igår kväll när nästan 150 personer kom och delade med sig av sina tankar och idéer! Kommunledningen fanns också på plats och slogs av den uppslutning och det engagemang som kvällen präglades av.

braok

Mötet var upplagt så att det var diskussioner i mindre grupper som sedan samlades upp och det kom fram mycket bra idéer kring vilka evenemang man vill vara med och jobba för och vill se ska hända i Hoting framöver, berättar Anna-Lena och fortsätter:

-Även ekonomin diskuterades och under kvällen drog mötesdeltagarna på plats ihop nästan 60 000 kr för att i första läget kunna användas för att köpa loss fastigheten. Arbetsgruppen fördubblades också då fler känner att det här är angeläget för bygden. Nästa steg i processen är nu att förhoppningsvis kunna köpa fastigheten av konkursförvaltaren och bilda en ny förening som ansvarar för driften.  Kvällen visade verkligen på att ingen kan göra allt men alla kan göra något och kraften som blir när vi tänker tillsammans!

affarsnyttnorr