Hjalmarelever vann svetstävling i Bollnäs

nyheter

2018-03-30 Eleverna Elias Stjerna Kuttainen och Isac Paulsson har visat att industriprogrammet och Hjalmar Strömerskolan är bäst på att svetsa. De vann nämligen en tävling bland skolorna inom Teknikcollege Hälsingland.

Det känns fantastiskt. Grabbarna var oerhört duktiga, säger mentorn och läraren Harry Svensson. Inom Teknikcollege Hälsingland är Hjalmar Strömerskolan en av sex skolor som yrkesutbildar svetsare i nära samarbete med teknik- och industriföretag på orten, uppges i ett Pressmeddelande. 

Två praktiska moment

Den 28 mars arrangerades för första gången en tävling mellan regionens skolor. Från Hjalmar Strömerskolan deltog Elias Stjerna Kuttainen och Isac Paulsson i årskurs tre – och de lyckades vinna tävlingen. De fick under dagen göra två praktiska svetsmoment, stumfog och kälfog, och ett teoriprov.

–         Det var ganska tätt i toppen, det skilde en poäng mellan de tre bästa lagen. Killarna var oerhört duktiga. De var jämna och på hugget hela dagen. De var också klart bäst av alla skolor på teoriprovet, säger Harry Svensson, mentor och lärare i svetsteknik.

Hela klassen var på plats

Hela klassen var på plats på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs där tävlingen hölls för att heja fram sina klasskamrater som förutom äran också vann var sin ny IPhone8.

–         Det känns superkul att våra elever vann, det är oerhört roligt och sporrande för dem. Samtidigt är det ett kvitto på att vi ligger bra till utbildningsmässigt och gör rätt saker. Så det är givetvis en fjäder i hatten, säger Harry Svensson.

Förhoppningen från Teknikcollege Hälsingland är att tävlingen ska återkomma även nästa år.

–         Förväntan var hög och ni levererade. Stort grattis till samtliga inblandade, säger biträdande rektorn Anna Strömstedt.

affarsnyttnorr