Vi e bästisar sa flickorna som kommer från olika länder och kulturer

Vi e bästisar sa flickorna som kommer från olika länder och kulturer

Här finns inga ”kulturkrockar” – bara bästisar

nyheter

2018-05-6 Vilket fint arrangemang det var på Hembygdsgården i Strömsund i går lördag. Hundratalet mötte upp och bakom arrangemanget stod Tillgänglighetsrådet, Mötesplats Strömsund – Hembygdsgården 2020, Öppen Arena, ABF, NBV och Studiefrämjandet.

Lördagen blev precis det kulturmöte som många sett fram emot. En dag med inslag av olika kulturer och evenemang.  Kvinnor visade upp kläder från sitt eget hemland. Kvinnor från bland Burma, Afghanistan och Thailand. Och elever från Strömsunds Musikskola underhöll.

Ute i det fria kunde den som ville prova på att baka gaahkoe (samiskt bröd) över öppen eld, som Aanna Johansson Larsson ansvarade för.

Tillgänglighets- och kulturfestivalen på Ströms hembygdsgård lockade flera hundra besökare. Hit var olika föreningar och organisationer inbjudna att medverka och berätta om sin verksamhet.

När utställningshallen öppnade var det lång kö av hungriga och intresserade matgäster. Här serverades en mängd olika rätter från världens alla hörn. Den stunden drog absolut de flesta besökarna.

På Hembygdsgården såg man regnbågens alla färger när kvinnor med olika nationalitet hade klätt upp sig i sina ”nationaldräkter. Men— var fanns ”ursvensken” med respektive hembygdsdräkt. Det fanns inte att se någon sådan så långt ögat nådde. Tyvärr, varför kan inte de som har en hembygdsdräkt klä upp sig till en så trevlig sammankomst och visa att vi också har traditioner och kulturarv.

Vi visar inom kort bilder i Gallerian från dagens trevliga sammankomst.

 

affarsnyttnorr