Jamtli öppna förskola håller till i Storstugan på Ströms hembygdsgård. Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

Jamtli öppna förskola håller till i Storstugan på Ströms hembygdsgård. Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

Handelsbodar årets nyhet på Jamtli öppna förskola

nyheter

2018-05-9 Äntligen är det dags att återigen öppna dörrarna till Jamtli öppna förskola på Ströms hembygdsgård. Måndag 14 maj är det säsongspremiär och 6 juni är det invigning av de nya lekmiljöerna.

–         Handelsbodarna blir ett fantastiskt bra komplement där både matematik och språk hamnar i fokus, säger museipedagogen Britt-Marie Borgström på Jamtli i ett Pressmeddelande.

Måndagen den 14 maj klockan 9.00 är det säsongspremiär för Jamtli öppna förskola som håller till i Storstugan på Ströms hembygdsgård. Satsningen har blivit en succé och lockade förra året hundratals barn i åldern 0–6 år. Förskolan är gratis och öppen vecka 20–36. 

Ny lekmiljö med handelsbodar

Årets stora nyhet är lekmiljön med nya handelsbodar.

–         Det kommer att bli en fantastiskt fin miljö där barnen på ett roligt och lustfyllt sätt kommer nära både matematiken och språket. Jobbcenter i Strömsund håller just nu på att färdigställa bodarna, målsättningen är att de ska vara på plats till invigningen 6 juni, säger Britt-Marie Borgström, förskollärare och museipedagog på Jamtli och den som ansvarar för att skapa den autentiska miljön. 

Lokala företag bidrar

Affärerna har givetvis lokal anknytning. Den ena ska föreställa Nilsson & Wassdahls handelsbod från 1920-talet som senare blev Simonsons, och den andra Konsums snabbköp från 1950–1960-talet. Båda butikerna har gått in med bidrag till den nya lekmiljön.

–         Det kändes självklart att bidra för att skapa en unik och spännande miljö för barnen. Hembygdsgården är en fantastisk plats och jag hoppas att satsningen gör den än mer attraktiv för både invånare och besökare. Det känns värdefullt att vi kan samverka för att utveckla det vi har, säger Thomas Lundström på ICA Simonsons.

Invigning 6 juni

I samband med nationaldagsfirandet 6 juni blir det högtidlig invigning. Lena Johansson, ordförande i barn-, kultur- och utbildning­­snämnden, klipper bandet och sedan blir det lek. Festligheterna på Jamtli öppna förskola startar strax efter klockan 13.00 och pågår till klockan 15.00.

–         Vi ser fram emot en sommar med många besökare, det känns spännande att få utveckla konceptet. Vi hälsar alla stora och små besökare varmt välkomna, säger förskolechefen Linda Saarinen.

 

affarsnyttnorr