Greps på Arlanda för knivattack i Strömsund

nyheter

2017-10-31 För drygt ett år sedan blev en ung kille från Strand i Strömsund knivskuren av en person utanför Restaurang Hörnet. Det uppstod bråk bland flera personer och en kniv användes som tillhygge. Nu är den misstänkte gripen på Arlanda på väg in i Sverige igen.

Nu har en misstänkt man gripits på Arlanda och sitter häktad för dråp efter att för drygt ett år sedan ha knivskurit en yngling från Strand i Strömsund. En 24-årig man som efter dådet försvann från platsen. Händelsen inträffade i september 2016 utanför Restaurang Hörnet vid 02-tiden på natten när ett bråk uppstod där flera personer var inblandade. Enligt tidigare uppgift skall den knivskurne killen ha försökt att gå emellan för att rädda en kompis. Då attackerade 24-åringen honom med flera knivstick.

Mannen har varit på flykt efter händelsen, som rubriceras som försök till dråp, men i förra veckan kunde han gripas av gränspolisen på Arlanda när han var på väg in i Sverige.Polisen larmades men det fanns ingen patrull på nära håll utan de kom först efter någon timma till platsen. Då hade 24-åringen försvunnit från platsen och den knivskurne var förd till Östersunds sjukhus. Det visade sig senare vara lindriga skador, men dådet bedömdes som försök till dråp. Den misstänkte mannen har också figurerat i andra polisutredningar.

Efter någon vecka anhölls den nu häktade mannen i sin frånvaro. Mannen var bosatt på en ort i Strömsunds kommun. Men i förra veckan kunde han alltså gripas på Arlanda och häktas. Han nekar till anklagelsen men Tingsrätten i Östersund beslutade om häktning på sannolika skäl misstänkt för gärningen.

affarsnyttnorr