Arkivbild Emil Martinsson.

Arkivbild Emil Martinsson.

Grattis – guldgossen Emil Martinsson

nyheter

2018-02-21 Dubbla EM-guld blev det för mästerskytten Emil Martinsson som tävlat i Running Target i ungerska Györ. I tisdagens tävling blev det ett guld individuellt och ett i lag.

Emil Martinsson från Strömsund fortsätter att imponera och senast blev det två guld vid EM i grenen Running Target i ungerska Györ.

”Emil Martinsson är still going strong i svenskt viltmålsskytte. Redan 2010 flaggade 38-åringen, som är bosatt i Hall-Häxåsen utanför Strömsund, att han skulle lägga av.
– Jag hade tänkt det men sedan satsade jag vidare på EM 2012 i Stockholm. Fortsatte över stora VM 2014 och nu kan jag ju inte lägga av då det i höst är VM i Sydkorea. Sedan får jag väl överväga om det är dags att sluta, säger Martinsson som sedan gammalt tävlar för Osby Jaktskytteklubb”, skriver tidningen Norra Skåne.

Det blev alltså ett individuellt guld, där Emil finalbesegrade en annan svensk, Jesper Nyberg, som därmed blev EM-silvermedaljör.

Emil Martinssons andra EM-guld för dagen blev ett lagguld, som blev svenskarnas i och med att den tredje svensken i laget, Niklas Bergström, slutade på elfte plats.

Totalpoängen 1 734 var fem poäng från det svenska landslagsrekordet i lag.

affarsnyttnorr