DSC03926

Fullt drag i Strömsund

nyheter

2017-06-17 Idag lördag händer lite av varje i Strömsund. Trollingfiske med ett 50-tal båtar samt hundutställning på Hembygdsgården av Jämtland-Härjedalens stövarklubb. Fullt drag kan man säga.

Klockan 08.00 gick startskottet för ett 5o-tal ekipage båtar som drog iväg på trollingfiske efter Ströms Vattudal i två dagar som har väckt stort intresse. Trots ett stilla regn så fanns det intresserade åskådare vid och på bron som ville se när starten gick.

DSC03928

DSC03925

Deltagarna kommer bland annat från Norrköping och Luleå. Fisket kommer att pågå fem mil uppströms och en mil nedströms bron. Trolling är att man släpar beten från båten och för den som är intresserad så är det här en spänning utan dess like. De fiskar som räknas är öring, regnbåge och röding och det är maximalt sex fiskar per båt och dag som kommer att räknas.

Poängräkningen bygger på att en öring ska vara 52 centimeter lång och då ger den 20 poäng. Utöver det ges en poäng per hekto. Det är en komplicerad uträkning för att uppskatta poängen.

Intresset för trollingfiske i Strömsund har ökat under åren och flera företag har ställt sig positiva till idén om helgens tävling och har ställt upp som sponsorer.

Under dagen kommer fisket att pågå och till kvällningen är de åter tillbaka i Strömsund och i morgon bitti bär det av igen för etapp två. Vi återkommer med namn på pristagarna.

Hundutställning på Hembygdsgården i Strömsund

DSC03933

DSC03931

Det var också full aktivitet nu på lördagmorron nere på Hembygdsgården. Först gick starten för trollingfiske och samtidigt hade Jämtland-Härjedalens Stövarklubb hundutställning. Fina väldresserade hundar med bra kroppshållning och stil skulle uppvisas inför publik och domare Gunnar Norlin.

 

 

affarsnyttnorr