En av byns pizzerior har skänkt pizza till de som är ute och söker.

En av byns pizzerior har skänkt pizza till de som är ute och söker.

Frivilliga söker Lucas oförtrutet

nyheter

2018-09-23 Nu är det söndag och Missing People finns i Strömsund under helgen för att fortsätta söka efter Lucas Löfström som försvann förra fredagen. Frivilliga ställer upp med vad de kan. Söker eller hjälper till med service till de som är ute i ur och skur.

Fortfarande är det ingen som har sett Lucas Löfström och de anhöriga är helt bedrövade. De har ingen aning om vad som har hänt och föräldrarna och storebror är med och söker. En uppgift som givetvis är en mardröm. ”De klarar inte av att sitta hemma, uppger Lucas mormor” som finns på Folkets Hus för att hjälpa till med fika till de som är ute och söker.

vuxen Lucas

 

Försvunne Lucas Löfström 19 år Strömsund. Privat bild som mera motsvarar hans utseende. Tidigare bild på Lucas var tagen för något år sedan och därför har vi bytt ut den.

 

Under de senaste dagarna förra veckan fanns inte Missing People i Strömsund för att söka efter försvunne Lukas men under helgen, lördag och söndag finns de på plats igen. Sökandet fortsätter och folk ställer upp.

tn_DSC00597

Från Skellefteå Missing People kommer Isabell Falkman och Tomas Nilsson. ”Vi är här för att göra en god gärning”.

Operativ chef för Missing People Michael Stenberg uppger att han har aldrig varit med om liknande uppslutning som i Strömsund. Allt från frivilliga som är ute och söker till folk som finns på FH och ordnar med fika.

Hjälp på olika sätt kommer från många håll, som exempelvis privata som ställer upp med duschmöjligheter och sovplats för långväga.  Mataffärerna i Strömsund skänker både mat och dryck. Pizzeriorna är också generösa att bistå med mat Vattudalsskolans cafeteria skänker kaffe.

tn_DSC00594Ingmar Larsson Setshon och Christer Eriksson tar sig en fika mellan passen.

Vi blir så väl omhändertagna här och både vi och de anhöriga är oerhört tacksamma för all hjälp som strömmar till, säger Michael Stenberg.

–  Under den här helgen får vi hjälp av två personer från Missing People i Skellefteå. Vi brukar samarbeta över gränserna ibland, uppger han.

 

tn_DSC00609

Ingrid Jonsson och Lisa Larsson två frivilliga som inte kan gå ut för att söka så de ordnar med inne-service i stället.

I helgen koncentrerar vi sökandet efter ständerna, både uppströms och nedströms Vattudalen från bron räknat. I går lördag hade vi runt 200 frivilliga som var ute och vi kör nu ungefär i 2-timmarspass. Då kommer de in och får fika och vissa går ut igen. Nu vid 10-tiden på söndag är det runt 70 personer hittills som har anmält sig.

Affärsnytt Norr återkommer så snart vi får något informativt att delge.

Text och Bild: Barbro Ericson

 

 

affarsnyttnorr