Tre glada ynglingar vid förra årets mässa. Bild Be.

Tre glada ynglingar vid förra årets mässa. Bild Be.

Föreningsmässa – lockar och lyfter

nyheter

2018-08-21 Föreningsmässa lyfter aktiviteter och lockar till engagemang. Förra årets föreningsmässa lockade många besökare. Den 24 och 25 augusti är det dags igen då drygt 30 föreningar från hela kommunen står redo att visa upp sina verksamheter på Folkets hus i Strömsund.

 

-Vi har en otrolig bredd, välkommen att inspireras! säger ungdomskonsulenten Magdalena Sannemo i ett Pressmeddelande.

Vad finns det för föreningar i Strömsunds kommun och vad kan de erbjuda? Det är utgångspunkten när kommunen tillsammans med IFK Strömsund för andra året arrangerar en föreningsmässa för att visa upp bredden av aktiviteter. 

Utställning på Folkets hus

Den 24 augusti klockan 10–15 och 25 augusti klockan 11–15 är ett 30-tal föreningar på plats i Virveln på Folkets hus i Strömsund för att visa upp sina verksamheter. Det blir även en del prova på-aktiviteter och fika.

Under lördagen är det loppis och bytardag på Strömvallen för den som vill uppdatera idrottsutrustningen. Ungdomskonsulenten Magdalena Sannemo hoppas att det stora utbudet ska inspirera besökarna och locka till engagemang.

  • Förra året hade vi många idrottsföreningar med, i år är bredden mycket större och vi har representation från hela kommunen vilket är värdefullt. Föreningarna vill såklart locka nya medlemmar, men söker också ledare. Även polisen kommer att vara på plats för att locka aspiranter till polisutbildningen, säger hon.

Föreläsning med landslagsläkare

Mässan smygstartar redan torsdag kväll den 23 augusti, då landslagsläkaren Klas Östberg föreläser på temat ”Barnidrott ingen lek”. Platsen är Allaktivitetshuset Saga.

Varmt välkomna att delta!

affarsnyttnorr