Flickor i bråk på skola – anhörig beväpnad med järnrör

nyheter

2018-10-4 Polisen tillkallades till Hjalmar Strömerskolan i Strömsund på fredag förra veckan. Ett bråk hade startat mellan två elever och "förstärkning" anlände i form av fem kvinnor, anhöriga till ena flickan i bråket. En av dem hade med sig ett järnrör som skulle användas. Polisen kunde skicka dem från skolgården.

Några med insyn på Hjalmar Strömerskolan i Strömsund uppger att det var ett tumultartat slagsmål i fredags. Hotfulla familjemedlemmar infann sig utanför skolan och de skulle skipa rättvisa i bråket.

Allt startade inne på skolan i fredags förra veckan och Polis tillkallades. Det var två flickor som kom ihop sig och det blev slagsmål dem emellan. Under tiden hade familjen till en av flickorna fått information om händelsen och gick till skolan för att klara ut bråket. Det var fem kvinnor och en av dem hade ett järnrör med sig, för att stävja bråket. Men de fem kom inte in i skolan utan stod utanför entrén och kunde avvisas efter att Polis tillkallats.

Polisen tillägger: ”Sånt här hör inte hemma på en skola”.

Enligt Polisen gick allt att styra upp efter en dialog med de inblandade. Det fanns också lärare som hjälpte till att kommunicera med kvinnorna och så småningom kunde de andra kvinnorna få med sig henne som hade järnröret med sig. Ska tilläggas att de var vuxna personer och inga elever på skolan.

Men efter ett tag fick Polisen i Östersund rycka ut till busshållplatsen vid Hjalmar Strömerskolan där ytterligare ett slagsmål hade blossat upp. Nu kom både polisbuss och ambulans till platsen. Men det är helt omöjligt att komma åt fullständig information i det här fallet. Knapphändiga uppgifter lämnas och problem att få kontakt med förundersökningsledaren.

Folk ser och hör, men fakta är svåråtkomlig. Vi får se om det under dagen går att uppdatera detta reportage.

Text: Barbro Ericson

 

 

affarsnyttnorr