Lagbok

Flicka misshandlad och kallad ”utlänningsjävel” nu kom straffet

nyheter

2019-05-6 Två tonårsflickor i Strömsund gaddade ihop sig för att sedan utsätta en tredje flicka med glåpord, sparkar och slag. Nu döms de till ungdomstjänst samt att betala offret 15.000 kronor i skadestånd.

Som vi tidigare skrivit om utbröt ett slagsmål på en skola i Strömsund där en tjej blev nedslagen och utsatt för sparkar där hon låg. De som utförde dådet kallade den drabbade för ”utlänningsjävel” och händelsen ledde till en polisanmälan. Nu har Tingsrätten dömt de två flickorna till 35 timmars ungdomstjänst samt betala offret 15.000 kronor i skadestånd. Den här händelsen inträffade i september 2018.

Den utsatta flickan satt på en bänk i skolkorridoren när de två flickorna gick fram och började provocera henne. Med flit sparkade den ena tonårsflickan till hennes fot och då sparkade hon tillbaka. Då börjar den andra anklaga henne för att ha försökt göra krokben. Därmed drogs hon ner till golvet där misshandeln med sparkar och slag fortsatte. De slet av henne huvudduken och kallade henne ”negerjävel” och ”utlänningsjävel”.

En av flickorna som misshandlade erkänner händelsen och hon återger ungefär samma berättelse som den drabbade. Däremot ville den andra flickan göra gällande att det var självförsvar. Något som inte Tingsrätten köpte. Två vittnen fanns och deras uppgifter är också likvärdiga med den utsatta flickans berättelse.

Tingsrätten konstaterar också de två flickorna använt sig av rasistiska tillmälen och att motivet var att kränka offret på grund av hennes etniska ursprung och att det ”är en försvårande omständighet”.

affarsnyttnorr