Systrarna Gerd och Gun Erikssons 50:e lopp. Arkivbild Be.

Systrarna Gerd och Gun Erikssons 50:e lopp. Arkivbild Be.

Fint arrangemang av Flyktingloppet

nyheter

2018-03-26 Flyktingloppet är så avslutat för den här gången och om två är det 70-års jubileum. Systrarna Gun och Gerd Eriksson deltog för 50:e gången och är ensam i damklassen för den prestationen. Bara norskt i täten, både lördag och söndag.

Idel norskt deltagande i årets Flyktinglopp, något som inte alls är ovanligt. Av de 1000 startande var det bara 100 som var svenskar. Storslaget för publiken var att se den norske skidstjärnan Petter Northug vinna Flyktingloppet. Det anrika loppet på söndag som går mellan Nordli och Gäddede, en sträcka på 42 kilometer.

Även i damklassen blev det norsk seger genom Astrid Öyre Slind. Evelina Bångman, Offerdals SK deltog i Flyktingloppet på söndag trots att hon på lördag fanns med i Årefjällsloppet där hon vann damklassen. Och i fredags kördes SM-stafetten. Evalina placerade sig på en fjärde plats i Flyktingloppet, med tre tävlingsdagar på raken.

Det var endast 100 deltagare från Sverige och bland de mest trogna var systrarna Gun och Gerd Eriksson från Östersund. De åkte det 50:e Flyktingloppet och är därmed de enda i damklassen som genomfört denna prestation.

 

affarsnyttnorr