DSC03584

Far och son från Backe frias

nyheter

2017-03-21 Då kom domen vid Tingsrätten i Östersund om den misstänkta skjutningen och misshandeln i Backe. De anklagade, far och son, har friats från samtliga anklagelser. Ord stod mot ord och vissa påståenden stämde inte överens från polisförhör och tingsrättsförhandling.

Det blev alltså en friande dom mot far och son i Backe som blev anmälda för både vapenhot och misshandel. Den tråkiga händelsen inträffade i somras när ett tiotal personer från asylboendet i Backe sent en kväll var på väg in till ett djurhägn där det finns baggar och hjortar. De har uppgett att de skulle fotografera djuren.

Ägarna till djuren är far och son. Pappan  väcktes av ljud utifrån när klockan var omkring 23.00 och såg att det var folk som försökte öppna grinden till hägnet. Först kom han ut på bron och försökte jaga iväg de som befann sig där. Det blev upprörda känslor och så småningom kom också sonen ut, som är granne med sin far, efter  att ha hört skrik och oväsen.

Han försöker också få gruppen att lämna gården, se tidigare artiklar i affarsnyttnorr.se

Nu har Tingsrätten kommit fram till att far och son frias.

Tingsrätten skriver: Målsägandens berättelser har varit detaljerade, spontana och logiskt sammanhängande och utan självmotsägelser …. Deras berättelse har ett högt bevisvärde.

Men, rätten konstaterar samtidigt att det finns svagheter i deras berättelser som påverkar trovärdigheten. De stämmer inte fullt ut med vad som sagts i tidigare polisförhör. Två av tjejerna lämnade till exempel olika uppgifter i förhör och i tingsrätten om det var två eller ett skott som avlossades. De har uppgett olika uppgifter i polisförhör och rätten om vilket gevär som användes (de fick se bilder på pappans vapenarsenal).

Slutsatsen blir att Tingsrätten konstaterar att med de samlade tveksamheterna i  enbart berättelserna räcker det inte för att ställa det bortom rimligt tvivel att pappan och sonen har gjort det de anklagas för.

Än en gång påpekas hur Polisens dåliga arbetsinsats i fallet påverkat utredningen. De kom aldrig till platsen när de larmades trots att det skall ha framkommit att det rörde sig om misstänkt skottlossning.

 

 

 

affarsnyttnorr
  • betravati

    Någon som är förvånad, fotografera djur, skrattretande.
    Vad dom hade i djurhägnet att göra finns det flertal exempel på runt om i Sverige!