Laga mat över öppen eld när EOns elproduktion felar.

Laga mat över öppen eld när EOns elproduktion felar.

EOn – Strömlöst som aldrig förr

nyheter

2017-10-16 Nu börjar det verkligen tära på tålamodet. Åter igen har det varit strömavbrott i området runt Flåsjön - Tåsjön. Den storsatsning som gjorts av EOn har inte närmelsevis gjort elförsörjningen säkrare. Det är skandal.

Hushållen och näringsidkarna blir strandsatta, om inte de av erfarenhet har skaffat allt som krävs när elen är borta en längre tid. Man kan säga att utan ström ”stannar Sverige” och visst hör väl också Norrlands inland till Sverige. Eller……..

EOn gick för någon vecka sedan ut med brev till deras drabbade kunder och beklagade elavbrotten. De har erbjudit en viss ersättning, att dra av på den fasta avgiften, som många anser är ett skambud. När strömmen senast försvann fanns följande på Facebook genom en länk i gruppen Strömlöst I Flåsjöbygden:

Hann skriva detta innan elen försvann..”
Joråsåatt #Eon
Jag vill bara berätta att det blir kraftiga vindar i en tid framöver. Det måste ju ni å ha vetskapen om va? Ni kollar väl av vädret flera gånger om dagen?
Här hemma har vi förberett oss med elverk och tappat upp vatten så vi har att dricka samt kunna spola toaletten med.
Ni förstår att när elen, som vi betalar för, försvinner så blir vi även utan vatten.
Vi har även ordnat med batterier till pannlampor och satt i ljus i alla ljuslyktor.

Hur har ni förberett er?
Har ni stärkt luftledningarna? Rensat elgatorna från överhängande grenar mm? Kanske ni har ordnat extra personal i beredskap?

Bringa it on stormen, Vi är beredda!
Eon, är ni?

Slut på citatet.

affarsnyttnorr