Engcons framgångsrika resultat gynnar folket i kommunen

nyheter

2018-04-4 Att det går bra för Engcon har Affärsnytt Norr skrivit om upprepade gånger. Nu med företagets rekordresultat genom tiderna kan man bara konstatera. Vilket lyft för företaget och för folk i anställning men inte att förglömma Strömsunds kommun.

Företaget Engcon har nu uppnått ett plusresultat som spräcker alla ramar. Det företag som Stig Engström lade grunden till i ett enkelt garage på hemgården i Lidsjöberg. Där han och brorsan slog sina kloka huvuden samman för att göra den välkända rotortilten till vad den är. En produkt som utvecklats till att bli en storsäljare den är idag. Expanderat ute i världen och på fabriken i Strömsund håller företaget 150 personer sysselsatta. Det är en utveckling som heter duga och ser samtidigt till att fylla kommunens kassakista.

Stig Engström, grundare och ägare till Engcon har genom åren erhållit alla de hedersutmärkelser som går att få som framgångsrik företagare. Det är bland annat utmärkelsen Årets gasell, Årets superföretag, Sveriges första Maratongasell 2000-2009. Och i höstas var det dags för det ärorika priset när Stig utsågs till Årets grundare i Sverige.

Fabriken i Strömsund bygger ut och anställer, allt medan efterfrågan på Engcons produkt växer. Inom kort skall nästa ombyggnad ta vid och det blir en investering på 80-90 miljoner kronor. En robotisering skall byggas upp, visserligen blir det totalt färre anställda, men inte i Strömsund där det i stället utlovas fler anställningar.

Enligt uppgift, så sneglar man på vad världen är i behov av. Bland annat uppges att i USA behöver alla vattenledningar bytas ut. I Europa, Japan, i Sydamerika och i Asien, ja över hela jordklotet finns folk som kommer att bli erbjudna en tiltrotator som började se dagens ljus i en liten garagebyggnad i Lidsjöberg.

Grattis Stig till dina fina framgångar och Lycka till i framtiden!

Barbro Ericson

affarsnyttnorr