Privat bild.

Privat bild.

Engcon växlar upp till huvudsponsor

nyheter

2017-05-18 Världsledande tiltrotator-tillverkaren Engcon är nu inne på tionde året som en av Skellefteå AIK:s större sponsorer och nyligen blev det klart att de växlar upp och blir huvudsponsor under de tre kommande säsongerna.

Detta innebär att Engcon kommer att öka sin exponering i Skellefteå Kraft Arena samt synliggöras tydligare tillsammans med Skellefteå AIK i offentliga sammanhang. Det uppskattade försäsongslägret i Engcons hemort Strömsund kommer även fortsättningsvis vara en naturlig del av Skellefteå AIK:s uppladdning inför stundande säsong.

Efter 10 år som partners står det klart att samarbetet mellan SHL-laget Skellefteå AIK och Engcon får en fortsättning med tre år, men nu som huvudsponsor. Engcon är världsledande tillverkare av tiltrotatorer – en slags handled för grävmaskiner – och det var företagets grundare Stig Engström som 2007 tog initiativet till samarbetet. En viktig del i avtalet, förutom sponsringen till klubben, är att det inför varje säsongspremiär läggs ett försäsongsläger där det då också spelas en träningsmatch mot ett ytterligare elitlag i Dunderhallen i Engcons hemort Strömsund.

– Hockeylägret med tillhörande match har varit ett väldigt uppskattat inslag för så väl klubben som för oss som bor och verkar i Strömsund. För mig är det viktigt att sätta en lokal prägel på vårt samarbete med Skellefteå AIK och på så sätt låta min hembygd få ta del av samarbetet, berättar Stig Engström.

– Dessutom har vi även nyttjat vårt samarbete affärsmässigt, genom att ständigt anordna kundevent i samband med matcherna vart än i landet Skellefteå AIK spelar och det kommer vi fortsätta utveckla säger Stig Engström.

Skellefteå AIK:s klubbdirektör Pea Israelsson gläds över det fortsatta samarbetet:
– Vi är otroligt glada över att Engcon nu väljer att kliva upp som en av våra huvudsponsorer och vi kommer arbeta för att utveckla samarbetet så att det ska ge ännu mer tillbaka till dem och Strömsund säger Pea Israelsson.

Stig Engström menar att samarbetet med Skellefteå AIK har gett ett stort avtryck bland de hockeyintresserade i entreprenadbranschen.

– Ja, jag tror inte att någon hockeyintresserad i vår bransch missat vårt samarbete och som samarbetspartner och som blivande huvudsponsor är vi stolta och gläds över lagets framgångar. Att vi nu dessutom har en spelare från Strömsund då Henrik Hetta spelar med Skellefteå AIK gör det ännu bättre, avslutar Stig Engström.

 

affarsnyttnorr