Foto: Sten Strömgren

Foto: Sten Strömgren

Det smäller i Dunderhallen!

nyheter

2018-08-23 Tisdag den 28:e augusti kl, 19 smäller det åter i Dunderhallen, Strömsund. Då möts nämligen Skellefteå AIK & Modo Hockey i en försäsongsmatch, en hockeymatch som båda lagen ser som viktiga värdemätare inför kommande säsong.

– Försäsongsmatcherna är en otroligt viktig del av vår uppladdning inför seriestarten då det gäller att veta vilken matchnivå vi verkligen håller, säger Stefan Klockare, tränare i Skellefteå AIK som återvänder till Strömsund för 12:e året i rad.

hoc1

Stefan berättar att laget är väl förberedd efter en stenhård barmarksäsong ackompanjerad av Hammarstrandsbördige tillika fys-tränaren Stefan Thomsson och alla är taggade till tänderna inför mötet, uppges i ett Pressmeddelande.

hock2

-Ja, vi längtar verkligen efter att få komma ned på vårt årliga försäsongsläger i Strömsund. Det brukar både vara kul att få genomföra lite annorlunda aktiviteter än det vi normalt gör och matcherna i Dunderhallen brukar vara roliga då det alltid är bra motstånd och en bra publik där fortsätter Stefan Klockare.

I Strömsund är det högsta fart på förberedelserna inför lägret och inför årets match släpper också IFK Strömsund Hockey en glad nyhet. Det har nämligen uppförts en helt ny sarg under sommaren och det kommer enligt sektionens ordförande, Fredrik Örjebo vara ett rejält lyft.

-Framförallt ökar vi spelarnas säkerhet då den nya och godkända sargen är tätare med mindre glipor att fastna med klubbor i, den är lägre och mer flexibel än den 27 år gamla träsargen som var helt uttjänt berättar Fredrik Örjebo.

Den nya sargen innebar en investering på närmare en miljon kronor och det har finansierats via ett flertal olika instanser. Något som täckte nästan hela investeringen och de sista pengarna som fattas täcker klubben genom att sälja sargreklam.

– Det ser bra ut, många företag har redan ställt upp, men så länge det finns sarg-platser kvar kommer vi fortsätta sälja dem avslutar Fredrik Örjebo.

IFK Strömsund meddelar att biljetter till matchen finns att köpa på Sportringen och Team Sportia i Strömsund samt via ticketmaster.se

* Bilder från 2015 då Skellefteå AIK mötte Modo i Strömsund. Skellefteå vann med 5-4

 

 

affarsnyttnorr