spin ny

Delta i Spinning på Pigg o Frisk å samla pengar till Cancerdrabbade barn

nyheter

2018-03-13 Snart är det dags för årets, Nordens och kanske Europas största spinningevent. Det är ni som gör det möjligt att samla pengar till cancersjuka barn. Det är en viktig utmaning som du kan delta i på Pigg o Frisk i Strömsund.

Här kommer en uppmaning till er som har förutsättningar och möjligheter att delta för att bidra till en slant till cancerdrabbade barn och familjer. Du kan delta i Pigg o Frisks arrangemang i Strömsund.

I år firar Spin of Hope 10 år, och ett par anläggningar har varit med ända sedan starten. Många har anslutit genom åren vilket gör att nu firar Spin of Hope 10 år på rekordmånga anläggningar.

Den 17 mars är det dags för jubileumsupplagan som går över hela Sverige, också i Strömsund. Under 12 timmar cyklar tiotusentals personer på 100 orter över hela landet, för att samla in pengar till stöd för barn som drabbats av cancer och deras familjer. I Strömsund pågår de sista förberedelserna för fullt. Här har vi bland annat ett 12-mannalag som anmält sig från Strömsunds Ridklubb, som ställer upp och cyklar därmed en timma var. Varje pass (en timma) kostar 125:- som går till barncancerfonden.

Under de här åren har det sammanlagt dragits in 26 miljoner kronor. 

Spin of Hope är Barncancerfondens största event och genomförs i år för tionde gången, och går mot nya rekord. Förra året blev ett rekordår med runt 27 000 deltagare. Nu under jubileumsåret är trycket ännu större; runt 30 000 personer väntas delta och insamlingsmålet ligger på 6 miljoner kronor.

Spinning-cyklingen den 17 mars, pågår från klockan 07.00 på morronen till klockan 19.00 på kvällen.  Mer information finns på Facebook / Pigg o Frisk

Kort fakta om barncancer

  • Varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer.
  • Cancer är det vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige.
  • Den genomsnittliga överlevnaden för barn med cancer är 80 procent, men det varierar mycket beroende på cancertyp.
  • Barncancerfondens vision är att utrota barncancer.

 

affarsnyttnorr