Bild från "Lördagsgodis" med Jörgen Olofsson som konferencier.

Bild från "Lördagsgodis" med Jörgen Olofsson som konferencier.

Cool Candys släpper skiva

nyheter

2018-03-7 I Strömsund hoppas man på en nytändning i dansbandskulturen i och med att Cool Candys återuppstått. Många minns det härliga dansbandet på 1950-talet som hade sina rötter i Lidköping. Men nu är det nya tag i gammal tappning.

Barbro Larbring Rönngren, Jan Rönngren, Berndt Norrman, Jörgen Rönnqvist, Anders Ehnberg och Benka Selin har blåst nytt liv i gamla toner. Och för att locka medborgarna till en nytändning i danskulturen kör de med ”Lördagsgodis” på Folkets Hus i Strömsund. Där får publiken känna sig delaktiga i Cool Candys rytmiska sound med fylliga toner från två saxofoner som får den extra magkänslan att vakna till liv.

Det skall tilläggas att Berndt Norrman under en 10-årsperiod på sjuttio och åttiotalet ingick i dansbandet som basist.

Publiken hänger givetvis med. Anna Märta Strömgren en av gäster.

I publiken medverkade bland annat Anna Märta Strömgren och Ernst Nilsson med Berit Eriksson med ryggen till.

Det nya arrangemanget bygger på gamla godingar från 1960-talet men har också fått inslag av ett antal nya låtar. Med två saxofoner i bandet så känns nostalgin fullkomlig. Rent tekniskt har bandnamnet köpts och förvaltats av Berndt Norrman i Tullingsås. Men allt är samma som från 1950-talets Cool Candys och bandet är måna om att allt skall låta som på den tiden och leva vidare.

Bandet funderar på att nästa säsong skall ”Lördagsgodis” besöka Fyrås, Rossön och Gäddede.

Nu har bandet Cool Candys släppt den senaste skivan med titeln ”Mockaskorna på”, som innehåller fyra nya originallåtar, förutom Mockaskorna på är det Sjung mig en fin gammal sång. Strö inga rosor. Inför stundens allvar. Text och musik av Berndt Norrman och Tommy Andersson.

Det här kunde man läsa den 24 september 2014:

”Cool Candys gör sin comeback med i stort sett samma sättning som under sin klassiska era fram till 1994. Självklart är de två tenorsaxofonerna med för att säkerställa det rätta soundet. Den person som har de unika kunskaperna för att bandet kommer att låta rätt och med det tidstypiska Cool Candys soundet är den tidigare sångaren och basisten Berndt Norrman”.

Nästa gång publiken får lyssna och delta till spelningarna av Cool Candys ”Lördagsgodis” blir lördagen den 28 april mellan klockan 15.00 – 17.00 på Folkets Hus i Strömsund.

affarsnyttnorr