På bild: Josefina Lif. Fotograf: Arnold Lif.

På bild: Josefina Lif. Fotograf: Arnold Lif.

Cancersjuka Josefina byter motgångar mot framgångar

nyheter

2017-10-24 Josefina Lif är 13 år och bor i Hoting. Hon har levt med cancer sedan hon var 1.5 år. Cancern och tuffa behandlingar har medfört rörelsehinder, bland annat så har hon nervproblem, scolios  och droppfot, men trots detta så kämpar hon på. Snart ska hon tävla i Göteborg Open och efterlyser nu medtävlare från Jämtland.

-Sjukdomen får mig att känna mig annorlunda men i november varje år så anordnas en tävling i Göteborg. Den tävlingen heter Göteborg Open och är till för rörelsehindrade barn och ungdomar i hela Norden.

Jag skulle vilja att ni gör ett reportage om mig för att uppmärksamma fler om denna tävling. Samtidigt vill jag uppmärksamma och tacka alla små lokala företag i Rossön, Hoting, Dorotea och Östra Havsnäs som stöttar mig så jag tar mig till tävlingen, säger Josefina.

I dagsläget mår Josefina ganska bra och har fullt fokus på tävlingen, inget annat får komma emellan.

-Det blir fjärde året jag tävlar nu.  Och det ska verkligen bli jättekul att åka ner!  Jag  tycker dock att det är tråkigt att vara ensam från Jämtland där nere.

I år ska jag tävla i :

Rullstolsdans

Boccia

5-kamp

Löpning på tid med racerunner (springcykel) 60 meter

Löpning på differens stående 60 meter

Minicurling

Och som nytt för i år parallellslalom som är rullstols slalom.

Ifjol fick jag brons i boccia, rullstolsdans och minicurling. Jag tog guld i 60 meter på tid med racerunner, och den grenen ville jag inte ens ställa upp i först! En fjärde plats i 5-kamp och en femte plats i 60 meter på differens.

tn_Jos2

Jag och Linnéa (min personliga assistent) tränade rullstolsdans 20min amatörträning i veckan i 2 månader.  Vi hade ingen aning om vad vi höll på med men det gav oss ett brons! Men en av domarna hade velat ha oss på en högre placering. Domarna tyckte även att vi skulle anmäla oss till SM i rullstolsdans.

När det gäller rullstolsdansen så var det osäkert om vi skulle kunna ställa upp i år. Detta på grund av att rullstolen som landstinget provat ut åt mig inte passar mina behov. Därför lånar Sandra på parasportförbundet i Östersund ut en av sina privata stolar till mig. I år vill jag ha silver i nån av grenarna, säger Josefina.

Utöver allt detta så kör Josefina fyrhjuling, rider och simmar. En riktig tuffing som nu har siktet inställt på pallplacering i Göteborg Open.

Vill du anmäla dig eller bara läsa mer om Göteborg Open. Klicka på länken http://idrottonline.se/3VHIF/Idrotter/goteborgopen

tn_Jos1

affarsnyttnorr