Linda Myrén, IQ-inspiratör på Systembolaget var på plats för att dela ut utmärkelsen till Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare och Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent. Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

Linda Myrén, IQ-inspiratör på Systembolaget var på plats för att dela ut utmärkelsen till Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare och Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent. Foto: Pernilla Gunnarsdotter Persson

Blås Grönt-kampanj uppmärksammas av IQ

nyheter

2018-04-20 Den 20 april delade IQ ut ett diplom till de ansvariga bakom kampanjen Blås Grönt på Dundermarknaden i Strömsund för att uppmärksamma att satsningen blivit IQ-projekt nummer 1269. Blås Grönt syftar till att främja nykterhet bland ungdomarna som besöker marknaden.

.Varje sommar arrangeras Dundermarknaden i Strömsund, en populär folkfest som lockar både yngre och äldre publik. Under marknaden 2016 genomförde Strömsunds kommun för första gången Blås Grönt-tävlingen där ungdomar i åldern 13 till 18 skulle blåsa nyktert i alkoholmätare vid fyra tillfällen. Samtliga ungdomar som blåste grönt var med i en utlottning av fina priser som hade skänkts från ett 40-tal företag i kommunen, uppges i ett Pressmeddelande. Arbetet med aktiviteten leddes av Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare och Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent .

–         Att Blås Grönt-tävlingen gav resultat och lyckades engagera de unga besökarna på Dundermarknaden var en vinst i sig och det är jätteroligt att vår insats nu blir ett IQ-projekt. Jag hoppas att aktiviteten kan inspirera andra aktörer i deras förebyggande arbete. Vi är väldigt stolta över utmärkelsen och ska nu hänga upp tavlan på lämplig plats i kommunhuset, säger Birgitta Moen.

 

Om IQ och IQ-projekt

IQ är en idéburen aktör och ett fristående dotterbolag till Systembolaget, som arbetar för ett smartare förhållningsätt till alkohol. Ett IQ-projekt är ett bra exempel på en aktivitet som förebygger eller begränsar alkoholens skadeverkningar. Syftet med IQ-projekten är att sprida dem vidare som goda exempel så att fler kan göra mer. Blås Grönt på Dundermarknaden blir IQ-projekt nummer 1269.

–         Blås Grönt är ett fantastiskt exempel på en rolig aktivitet som uppmuntrar ungdomar till att avstå från alkohol och droger i samband med stora evenemang. För oss på IQ var det därför självklart att detta skulle bli ett IQ-projekt, säger Sara Dinwiddie, ansvarig för IQs nätverk.

Läs mer om IQ-projekt nummer 1269: http://www.iq.se/sv/iq-natverk/iq-projekt?id=2711

För ytterligare information:

Sara Dinwiddie, ansvarig för IQs nätverk, 076-865 25 70

Birgitta Moen, drogförebyggande samordnare i Strömsunds kommun, 0670-169 35

Magdalena Sannemo, ungdomskonsulent i Strömsunds kommun, 0670-164 06

 

 

 

affarsnyttnorr