monica

Biograf Vågen följer utvecklingen

nyheter

2018-03-15 Monica Engström är bioansvarig och kassör för Biograf Vågen i Strömsund. Hon lägger många timmar på att utveckla biografen och erbjuda de bästa av filmer. Många premiärer har hamnat i Strömsund. Ja till och med världspremiär.

Under senare år har en rejäl uppryckning skett av Biograf Vågen. I fjol köptes 74 nya moderna biografstolar och här finns tre handikappanpassade platser. Nu är det alltså dags för nästa stora lyft, att kunna köpa biobiljett via nätet. Monica Engström berättar:

– Den 11 april ska vi komma igång med att sälja förköp av biljetter på nätet. Nu jobbar vi med upplägg av programmet innan vi kan köra igång. Fördelen är ju att när man kommer hit då vet man att det finns plats och önskad stol. Vi har varit med om att folk kommit hit och fått vända på grund av att det varit fullsatt. Då blir det givetvis stor besvikelse och vi tycker också  det känns tråkigt.

Biosalongen rymmer 70 platser och tre handikappanpassade platser. Det är en rymlig och fin salong som verkligen håller dagens mått . Tekniken är också av senaste modell med digital bio och här är det Tedd Andersson som sköter ruljangsen.

Hur vet man vad som lockar?

Ja det är de som är det mest spännande. Det ligger många timmars jobb bakom all förberedelse innan man bokar en film. Vad som går hem på vissa ställen går kanske inte alls på andra. Man försöker att ”känna av” vad som lockar, att läsa på och va insatt innan beställningen går. Sedan 2014 har vi haft en klar ökning av antalet besökare och vi har fått lovord av många besökare att det körs bra filmer. Flera av filmerna har vi haft premiärvisning av.  Till och med världspremiär, tillägger Tedd. Den filmen visades här på biografen 10 dagar innan den visades i USA.

Apropå att folk fått vända i dörren, hände vid upprepade gånger när bland annat filmen En man som hette Ove visades. Det var faktiskt folk från utbyarna som kom både en och två gånger och fick vända eftersom det var ”utsålda hus”. Den filmen fick extra visning för att tillgodose alla intresserade.

Ja, säger Monica. Det är det här dilemmat vi skall komma ifrån nu när det blir möjligt att förboka biobiljetten.

affarsnyttnorr