Foto: Pressbild, Polisen.

Foto: Pressbild, Polisen.

Bilförare – tagen gång på gång

nyheter

2018-02-13 En man i 20-årsåldern i Strömsund har stoppats av Polisen vid flera tillfällen och varit utan körkort. Han har kört och åkt fast gång på gång. Nu åtalas han och åklagaren anser nu att brottet är grovt.

I oktober 2016 stoppades 20-åringen på väg E45 vid OKQ8 i Strömsund. Då visade det sig att hans körkort var indraget och anmäldes för därför för olovlig körning.

Tyvärr var inte den här körningen den enda utan han fortsatte och åkte åter igen dit för samma förseelse och på samma plats.

I mars 2016 dömdes han för att ha kört bil utan giltigt körkort. Vid det tillfället ansåg åklagaren rimligt att åtala mannen för olovlig körning.  Det gick domstolen med på och 20-åringen dömdes.

Men nu har åklagaren höjt straffskalan eftersom mannen inte kan hålla sig borta från bilen trots att han fortfarande saknar körkort.  Nu väljer åklagaren att åtala mannen för två fall av grov olovlig körning.

Mannen förnekar brott, men det finns bevis som åklagaren hänvisar till i förhör med den åtalade.  Både vittnesmål av polisen som stoppade mannen samt foton från övervakningskameran på OKQ8.

affarsnyttnorr