Privat bild.

Privat bild.

Barnen satte spaden i jorden för Hammerdals framtid

nyheter

2019-05-4 Strömsunds Hyresbostäder med vd Stefan Jönsson "satte spaden i jorden" för hyreshusbygget i Hammerdal på ett litet annorlunda sätt. Det var förskolebarnen som skötte den ceremonin och det är kanske ett sätt att visa på Hammerdals framtid.

Det är några år sedan det byggdes hyreshus i Hammerdal, närmare bestämt 1981 uppger Strömsunds Hyresbostäders vd Stefan Jönsson. Nu har bygget satt igång för ett tvåvånings hyreshus och om efterfrågan fortsätter kanske det blir aktuellt med flera nybyggen.

tn_Första spadtaget Hammerdal 2

Dagen till ära fick barnen från Åshagens förskola sätta spaden i jorden och symboliskt inviga byggstarten. En rolig dag där barnen hade full sysselsättning med hink och spade.

På plats finns arbetsledare Stefan som är anställd av Abrahamsson Bygg.

Stefan, arbetsledare hos Abrahamsson Bygg

Affärsnytt Norr skrev redan för några dagar sedan att en hel maskinpark var i fullt arbete i Hammerdal för markarbetet. Abrahamsson Byggs arbetsledare Stefan fanns på plats och berättade att här kommer de att bygga ett hyreshus i två plan med nio hyreslägenheter. Det blir ettor och tvåor men en lägenhet blir på tre rum och kök.

Enligt Jönsson Strömsunds Hyresbostäder finns mark med byggrätter för tre hyreshus till. Skulle det visa sig efter att det påbörjade hyreshuset fylls och det finns ytterligare efterfrågan får vi fortsätta bygga.

Han tillägger, om det skall bli tillväxt i kommunen så krävs naturligtvis möjlighet till boende.

affarsnyttnorr