auktion 2a

Auktion där buden haglar

nyheter

2018-07-29 Många trivs med att åka på auktioner byar mellan. Det är en speciell atmosfär med förväntan om att göra det där stor fyndet. Ja kanske det kan bli så ibland.

Vid söndagens besök på auktion i Hallviken var det sådär med vädret. Ena stunden sol andra stunden ösregn. Men vad gör väl de om man vill göra sitt livs fynd.

auktion 1

Här i gamla bönhuset och utanför var det varor i alla dess kategorier. Man kan säga att det fanns allt mellan himmel och jord. Allt från glas och porslin till gräsklippare, roddbåt, vedkap, takplåt och taklampor. Massor av saker och folk som såg ut att trivas. Många bekanta sammanstrålade och bytte åsikter om auktionen.

Men en sak är då säker att många av alstren kom inte närmelsevis i prisklassen som för 20 – 30 år sedan. Kopparkastruller och kopparbaljor löstes in till vrakpris. Här har det blivit en djupdykning som alla auktionister fått erfara. Raskens Auktioner med en munvig auktionist stod för arrangemanget där folk stortrivdes trots ösregn mellan solstrålarna.

 

affarsnyttnorr